متخصص مشاوره روانشناسی حضوری و غیرحضوری (تلفنی و آنلاین)

مشاوره روانشناسی آنلاین

مشاوره روانشناسی شامل تمامی جلسات و متدهایی است که یک دکتر روانشناس برای مراجعه‌کننده خود در نظر می‌گیرد تا او را در مسیر بهبود سلامت روان قرار دهد. امروزه مراجعه به تراپیست و روانشناس بیشتر از قبل در فرهنگ ما جا افتاده است و تقریبا بیش از 80 درصد مردم، رسیدگی به سلامت روان را یک امر حیاتی می‌دانند.

اغلب ما در طول روز با افرادی با خلق و خوی متفاوت در محل کار، خانواده و جامعه در ارتباط هستیم. بسیاری از ما دچار آسیب‌های روحی ناشی از حادثه‌های ناگوار مانند از دست دادن عزیزی یا تجاوز به شکل‌های متفاوت می‌شویم. در رایج‌ترین حالت هم با مشکلات مالی و افسردگی‌های گذرا و ناگذر دست و پنجه نرم می‌کنیم.

جلسات مشاوره روانشناسی به ما کمک می‌کند تا از پستی‌ها و بلندی‌های زندگی خود با کمترین آسیب روحی عبور کنیم و بتوانیم اول از همه سلامت خود و سپس سلامت اطرافیان خود را بهبود ببخشیم. در این مقاله از وبسایت دکتر حامد توکلی قصد داریم انواع جلسات مشاوره و نحوه شرکت در آن و همینطور انتخاب دکتر و مشاور خوب را بررسی کنیم.

مشاوره چیست؟

مشاوره شامل یک جلسه اختصاصی بین مراجع و درمانگر است که مبتنی بر اعتماد دوطرفه و با هدف بروز احساسات و مشکلات مراجع شکل می‌گیرد. مراجع می‌تواند درباره تمام مسائل احساسی و هیجانی خود را با درمانگر در میان بگذارد و مطمئن باشد که می‌تواند اطمینان و اعتماد کامل نسبت به او داشته باشد.

در مقابل، درمانگر وظیفه دارد تا یک محیط امن برای مراجع خود ایجاد کند و به او تضمین دهد که وظیفه خود در قبال حفظ محرمانگی را به جا آورد. البته در مواردی خاص که برای مثال نجات جان فردی در میان باشد، درمانگر می‌تواند رازداری را نقض کند.

در جلسه مشاوره درمانگر باید بتواند بدون قضاوت، نصیحت کردن، درگیری احساسی و نگاه بر مبنای ارزش و باورهای شخصی، دیدگاه مناسبی به مراجع خود بدهد. در واقع کاری که درمانگر یا مشاور می‌کند این است که یک دید واضح و دقیق‌تر از جنبه‌های مشکل به او بدهد.

مشاوره روانشناسی حضوری

 انواع مشاوره روانشناسی

جلسات مشاوره روانشناسی با توجه به مشکل زمینه مراجع انواع مختلفی پیدا می‌کنند. مانند جلسات مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، خیانت، مشاوره جنسی، مشاوره افسردگی و دیگر مواردی که به روابط بین فردی و شخصی مربوط می‌شوند. به طور کلی ما می‌توانیم جلسات مشاوره روانشناسی را بر حسب تعداد افراد شرکت‌کننده در جلسه به مشاوره فردی و مشاوره گروهی تقسیم کنیم.

  1.   مشاوره فردی: در جلسه مشاوره فردی تنها مراجع و دکتر روانشناس حضور دارند. موضوع مورد بحث این جلسات با توجه به زمینه کاری و تجربیات دکتر می تواند متفاوت باشد. اصل این جلسات بر این مبنا است که سلامت روان مراجعه‌کننده بهبود پیدا کند و به شناخت مناسبی از خود و چالشی که با آن مواجه شده است، برسد. سپس بتواند با تکیه بر راه حل‌های اصولی روانشناسی بالینی، از مشکلات خود عبور کند.
  2.   مشاوره گروهی: تمامی جلساتی که با بیش از یک مراجعه کننده برگزار شوند، جزو دسته مشاوره‌های گروهی روانشناسی قرار می‌گیرند. این جلسات می‌توانند در قالب مشاوره خانواده یا زوج درمانی باشند. هنگامی که مراجعه‌کنندگان برای رسیدن به تفاهم و درک متقابل از یک چالش و رسیدن به راه حل، نمی‌توانند به تنهایی وارد عمل شوند، نیاز دارند تا در حضور یکدیگر با مشاور صحبت کنند. به طور کل مشاور صحبت‌های هردو را طی این جلسات می‌شوند و در حضور یا عدم حضور آن‌ها توصیه‌هایی می کند تا شرایط بهبود یابد.

فرق روانشناس و مشاور چیست؟

به طور کلی در دایره لغات ما مشاور و روانشناس یک معنا و کاربرد را دارند؛ اما در دنیای روانشناسی بالینی این دو کاملا از یکدیگر متفاوت‌اند. یک مشاور می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری و انتخاب مسیرهای خوب در زندگی کمک کند. مشاور می تواند در زمینه تحصیلی و کاری توصیه‌های خوبی به شما بکند تا یک انتخاب رضایت‌بخش داشته باشید؛ اما نمی‌تواند به درمان اختلالات روانی کمک کند.

دکتر روانشناس وظیفه دارد تا به مشکلات و چالش‌های پیچیده روانی شما بپردازد و آن‌ها را شناسایی کند؛ سپس با متدهای روانشناسی بالینی نسبت به درمان مراجع اقدام کند. در واقع یک دکتر روانشناس می‌تواند کار یک مشاور را هم انجام دهد ولی یک مشاور نمی‌تواند در زمینه روانشناسی بالینی فعالیت کند.

  •   مشاور سعی در ریشه‌یابی مشکل و حل آن در ضمیر ناخودآگاه شما را ندارد؛ اما روانشناس در این زمینه تخصص و تبحر دارد.
  •   دکتر روانشناس به دنبال دلیل انتخاب‌های شما و اشتباهاتی که داشتید می‌رود و تمام طرحواره‌ها و زیر و بم شخصیت شما را تحلیل می‌کند؛ اما مشاور خیر.
  •       روانشناس علاوه بر تشخیص اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس و دیگر موارد، می‌تواند درمان را شروع کند و در صورت نیاز شما را به روانپزشک ارجاع دهد در صورتی که این کارها در حیطه فعالیت مشاور نیست.

در حالت کلی ما بسیاری از اوقات مشاور و روانشناس را به یک معنا می‌شناسیم و حتی دکتران روانشناس هم گاها خود را به عنوان مشاور معرفی می‌کنند. این تفاوت کلامی آنقدر مهم نیست اما شما به عنوان مراجع باید بدانید که تفاوت یک دکتر روانشناس و یک مشاور چیست! در بخش بعد به شما آموزش دادیم تا چگونه یک دکتر یا مشاور خوب پیدا کنید و از حیطه کاری او مطمئن شوید.

مشاوره روانشناسی آنلاین با چت

چگونه یک مشاور روانشناسی خوب پیدا کنیم؟

پیدا کردن یک دکتر روانشناس در تهران می‌تواند از سخت‌ترین و پرریسک‌ترین کارها برای فردی باشد که در معرض آسیب‌های روحی قرار دارد. بهتر است در اولین قدم از تجربیات اطرافیان خود بپرسید و اگر آن‌ها از روند درمان خود راضی بودند، همان مشاور را به شما نیز معرفی کنند. اگر هم کسی را نمی‌شناسید در ادامه همراه ما باشید تا دو معیار مهم یافتن دکتر روانشناس خوب را به شما بگوییم.

تحصیلات خوب

اول از همه باید بدانید که حداقل تحصیلات مورد نیاز برای شروع کار یک مشاور روانشناس، اتمام مقطع ارشد است. پیشنهاد ما این است که به دنبال افرادی باشید که دکترای تخصصی روانشناسی دارند و می‌توانند بر مبنای اصول و متدهای روز دنیا به درمان و راهنمایی شما بپردازند.

این بدان معنی نیست که فردی با مدرک ارشد روانشناسی نمی‌تواند به شما کمک کند؛ اما سواد و آگاهی کافی از اختلالاتی مانند وسواس و مشاوره افسردگی و همینطور مشکلات حساسی مانند خیانت و جدایی زوجین را نخواهد داشت. بهترین انتخاب در این زمینه‌ها مراجعه به دکتر روانشناس می‌باشد.

سابقه کاری معتبر

دکترها و مشاوران زیادی در طول سالیان اخیر به درمان و پذیرش مراجعین مشغول بوده‌اند. در این بین، مهم است فردی را پیدا کنید که در شهرهای بزرگ مانند تهران سابقه کاری خوبی دارند. داشتن سابقه کاری بالای 10 سال در این شهرها به شما این اطمینان را می‌دهد که این پزشک مراجعین متفاوت زیادی دیده‌است و موارد مشابهی را مانند شما تحت درمان داشته است. همچنین نظارت کلینیک‌ها و سازمان‌ها روی این پزشکان بیشتر از موارد دیگر است.

مشاوره روانشناسی چه کمکی به ما می کند؟

مشاوره روانشناسی در تمامی مراحل زندگی از کودکی و نوجوانی تا بزرگسالی و کهنسالی کمک‌کننده است. مشاوران در هر زمینه‌ای می‌توانند کمک‌حال شما باشند؛ با این شرط که برای هر مشکلی نزد متخصص خودش بروید. برای مثال برای حل مشکلات کودک و نوجوان باید به دکتر روانشناس بالینی کودک و نوجوان مراجعه کنید. همچنین در برخی موارد حوزه کاری کودک و نوجوان از یکدیگر جدا هستند.

برای بزرگسالان، دکتر روانشناس می‌تواند در تمامی چالش‌های فردی، روابط بین فردی، طرحواره‌ها، روانکاوی و تمام مشکلات زوجین مثل خیانت، طلاق، مشاوره قبل از ازدواج و بعد از ازدواج کمک کند.

مشاوره روانشناسی چیست

چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

مشکلات و چالش‌ها بخشی از زندگی ما هستند و جدایی از آن‌ها غیرممکن است؛ اما در برخی موارد این مشکلات آسیب‌زا می‌شوند. هرگاه حس کردید مشکلات شما به حدی روی زندگی تاثیر می‌گذراند که روتین زندگی را مختل کردند و نمی‌توانید درست تصمیم بگیرید و به کارهای روزمره خود برسید، یعنی با یک چالش مواجه شدید.

رویارویی با چالش هم در هر صورت آسیب‌های کوتاه مدت و بلند مدت روانی خود را دارد؛ در این مسیر دکتر به شما کمک می‌کند تا با کمتری آسیب روحی از چالش‌ها عبور کنید. پس هروقت حس کردید توانایی همیشگی خود را از دست دادید یا افکار منفی بیش از اندازه روی زندگی شما تاثیر دارند، به روانشناس مراجعه کنید.

تعداد و روند جلسات مشاوره روانشناسی

در حالت کلی نمی‌توان برای هر مشکلی نسخه جداگانه پیچید. گاهی جلسات مشاوره قبل از ازدواج طی چند جلسه انجام می‌شوند و گاهی 6 ماه تا 1 سال زمان می‌برند. در واقع ذهنیت هر فرد و نحوه برخورد آن با مشکل، تعیین‌کننده مسیر درمان او است. در جلسه اول درمان با دکتر توکلی، شما با مسیر درمان خود آشنا می‌شوید و متوجه می‌شوید چند جلسه نیاز دارید تا مشکل خود را حل کنید.

مشاوره روانشناسی آنلاین و غیر حضوری

همانطور که در مطالب بالاتر اشاره کردیم، بسیاری از روانشناسان خبره در تهران مشغول به فعالیت هستند. در نتیجه همیشه افرادی هستند که امکان شرکت در جلسات حضوری مشاوره روانشناسی را نداشته باشند. شما می‌توانید از هرجای کشور یا خارج از کشور که هستید، از طریق واتساپ، گوگل میت، تماس تلفنی، پیام یا ویس با دکتر توکلی ارتباط بگیرید و جلسه مشاوره اختصاصی و محرمانه خود را داشته باشید.

آیا مشاوره آنلاین جواب می دهد؟

خوشبختانه یا متاسفانه، از دوران کرونا، جلسات آنلاین نسبت به قبل خیلی بهبود پیدا کردند و در حال حاضر بازدهی بالایی دارند. در حال حاضر مراجعین زیادی از داخل و خارج از کشور جلسات آنلاین رزرو می‌کنند و درمان خود را ادامه می‌دهند. شما عزیزان می‌توانید برای اطلاع بیشتر از جلسات و نحوه برگزاری آن‌ها با واتساپ تیم دکتر توکلی در ارتباط باشید.

مشاور روانشناسی چگونه است

مشاوره تلفنی روانشناسی

مشاوره تلفنی هم مانند دیگر مشاوره‌های غیرحضوری روانشناسی کاربرد خودش را دارد. البته اینکه فکر کنیم فقط افراد ساکن شهرهای غیر تهران و خارج از ایران از این جلسات استفاده می‌کنند اشتباه است! گاهی افراد ساکن تهران نیز به علت شرایط خاص یا ترافیک شدید تصمیم می‌گیرند به صورت تلفنی با مشاور خود صحبت کنند.

هزینه مشاوره تلفنی چقدر است؟

موضوعی که در تیم دکتر توکلی وجود دارد، هزینه منصفانه و معقول جلسات مشاوره می‌باشد. به طور کلی هزینه جلسات مشاوره به ازای هر 45 دقیقه از 270 هزار تومان شروع می‌شود. هزینه جلسات تلفنی و جلسات مشاوره حضوری دکتر توکلی با یکدیگر تفاوتی ندارند و به ازای 1 ساعت مشاوره، 480 هزار تومان دریافت می‌گردد.

مشاوره روانشناسی خارج از کشور

مهاجرین و ایرانیان ساکن خارج از ایران، بعد از مهاجرت معمولا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. از طرفی برقراری ارتباط با دکتر روانشناس انگلیسی زبان و ناآشنا با فرهنگ ایرانی خود یک چالش بزرگ است. همچنین هزینه جلسات به دلار برای مهاجرین بسیار گران می‌شود و معمولا توانایی پرداخت آن را ندارند. به همین علت اکثر ایرانیان خارج از کشور تصمیم به برگزاری جلسات مشاوره روانشناسی غیرحضوری دارند.

شما عزیزان برای کسی اطلاعات بیشتر می‌توانید به تیم پشتیبانی دکتر توکلی در واتساپ پیام دهید؛ در 24 ساعت شبانه روز ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان و رزرو نوبت هستیم.

هزینه هر جلسه 1 ساعته با جناب دکتر توکلی 480 هزار تومان است؛ هزینه جلسات حضوری و غیرحضوری با یکدیگر تفاوتی ندارند.

در صورتی که شما تحت پوشش بیمه تکمیلی هستید، و بیمه تکمیلی شما هزینه جلسات روانشناسی را پرداخت می‌کند، می‌توانید هزینه را از بیمه دریافت کنید. لازم است تا از کلینیک یا دکتر خود فیش تهیه کنید و فیش را به بیمه تحویل دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× رزرو نوبت آنلاین، تلفنی و حضوری