انتظاری برای عشق نداشته باش! رابطه بنفیت

friends with benefits

یکی از مهم‌ترین نیاز‌های انسان، نیاز به صمیمیت و نزدیکی به دیگران است. فارغ از روابطی چون دوستی و روابط خانوادگی، با بلوغ فکری و عاطفی انسان از این روابط پا فرا‌تر می‌گذارند و وارد روابط عاشقانه می‌شود. این روابط یکی از رایج‌ترین اشکال روابط صمیمی است. روابطی که کم یا زیاد، دارای ملاک‌هایی چون عشق، تعهد و وابستگی عاطفی است؛ اما رابطه بنفیت نوعی جدید از رابطه با مرزهای عجیب است.

به این فکر کنید اگر رابطه‌ای تمام معیارهای ایده‌آل شما را دارا باشد اما از عشق و تعهد بی‌نسیب باشد چه؟

این مقاله از وبسایت دکتر حامد توکلی، به معرفی رابطه بنفیت یا friend with benefits و ابعاد آن می‌پردازد. در ادامه به این موضوعات می‌پردازیم که رابطه بنفیت چیست، چرا انتخاب می‌شود، چگونه باید عمل کرد و چه معایبی دارد. بنابراین برای اطلاع از این موارد، با ما همراه باشید.

رابطه بنفیت چیست؟

ابتدا باید به این مهم دست پیدا کنیم که اصلا رابطه بنفیت یا friend with benefits چیست. رابطه بنفیت، روابطی بدون تعهد و فارغ از عشق هستند. رابطه بنفیت نوعی رابطه جنسی بین دو نفر است که با تعهد عاطفی همراه نیست. این افراد با یکدیگر دوست هستند، وقت می‌گذرانند و از این کار لذت می‌برند؛ اما هرگز وارد یک رابطه عاشقانه و عاطفی نمی‌شوند.

رابطه جنسی بدون تعهد

چرا برخی به دنبال روابط بنفیت هستند؟

از جمله عواملی که رابطه بنفیت یا friend with benefits را مطلوب می‌کند، نداشتن تعهد رسمی یا غیر رسمی است.

در رابطه بنفیت افراد به دلایلی چون تجربه تلخی که از گذشته داشته‌اند یا چون علاقه‌ای به داشتن رابطه عاطفی و سنتی ندارند، رابطه بنفیت را انتخاب می‌کنند. آن‌ها ترجیح می‌دهند در عین حال که با شخصی صمیمی هستند و نیاز‌های خود را بر‌طرف می‌کنند، آزادی عمل و امنیت خاطر نیز داشته باشند.

پس اگر به دنبال یک رابطه عاشقانه و رسمی هستید، هرگز رابطه‌ای که عدم تعهد در آن حرف اول می‌زند را انتخاب نکنید. اگر از همان ابتدا به قصد یک رابطه موقتی و بدون تعهد پا پیش گذاشته‌اید، پس هیچ وقت از نظر عاطفی فرد مقابلتان را به خود وابسته نکنید. رابطه بنفیت یک رابطه باز است که هر کدام از طرفین هر زمان اراده کنند می‌توانند یکدیگر را ترک کنند. هیچ وقت سعی نکنید در چنین روابط عاشق شوید.

رابطه بنفیت چیست

اگر می‌خواهید با کسی دوست شوید، مهم است که با درک کامل و پذیرش معنای این رابطه وارد آن شوید. این یکی از نکاتی است که در جلسات مشاوره فردی می‌آموزید. پس به سوال دوم بر می‌خوریم:

چه نکاتی را باید در رابطه بنفیت رعایت کرد؟

هیچ وقت در رابطه جنسی بدون تعهد، انتظار رفتاری متعهدانه نداشته باشید. شخص مقابل شما در رابطه بنفیت، فرد مورد علاقه شما نیست و می‌تواند مزایا و معایبی داشته باشد. به خاطر بسپارید که هر دوی شما به دلایلی وارد این رابطه شده‌اید؛ ولی این دلیل تعهد نیست. مشاوره جنسی به شما کمک می‌کند تا نیازهای خود و شریک عاطفی خود را به خوبی بشناسید.

از انتظارات خود صحبت کنید.

شما باید مشخص کنید که از این رابطه چه می‌خواهید. باید انتظارات خود را شفاف کنید. رضایت دو‌سویه شما بسته به این است که در همان ابتدا در مورد تمایلات جنسی خود صحبت کنید و در مورد خواسته‌های فرد مقابلتان نیز بپرسید. هنگامی خواسته‌ها و هدف از رابطه بنفیت یا friend with benefits مشخص باشد و صادقانه حرف بزنید، هردو از رابطه ایجاد شده رضایت کسب می‌کنید.

مدت زمان رابطه را مشخص کنید.

نه تنها در ابتدای رابطه بنفیت در مورد آن صحبت و توافق کنید، بلکه در طول آن نیز از تمایل یکدیگر مطلع شوید. اگر یکی از شما احساس می‌کند که این رابطه برایش معنایی ندارد و به دنبال یک رابطه عاطفی و طولانی مدت است، پس باید دست از رابطه بدون تعهد بردارد و صادقانه نظر خود را به طرف مقابل بگوید.

می‌توانید با افراد دیگر هم قرار بگذارید.

رابطه بنفیت رابطه‌ای باز و بدون تعهد است. درواقع هر یک از شما آزاد است که با افراد دیگر نیز قرار بگذارد. همچنین علاوه بر محافظت از سلامت جسمانی خود، مهم است که از سلامت عاطفی خود نیز محافظت کنید و درک کنید که رابطه بنفیت می‌تواند در هر زمانی و به هر دلیلی، با خواست شما، پایان یابد.

رابطه بدون تعهد

رابطه بنفیت چه معایبی دارد؟

با وجود مزایای رابطه Friends With Benefits که قبلا به برسی آن پرداختیم، رابطه بنفیت می‌تواند معایبی نیز داشته باشد.

  • یکی از اصلی‌ترین صدمه‌های آن، آسیب عاطفی است. اگر یکی از طرفین به دیگری احساسات عاطفی پیدا کند، اما طرف دیگر چنین حسی نداشته باشد، می‌تواند منجر به احساساتی مانند عشق یک‌طرفه، حسادت یا خیانت شود.
  • آسیب بعدی سوءتفاهم است. رابطه بنفیت می‌توتند منجر به سوءتفاهم بین دوطرف شود. مهم است که از انتظارات خود و طرف مقابل آگاه باشید و آن‌ها را با یکدیگر در میان بگذارید.
  • کاهش اعتماد به نفس هم از جمله این مشکلات است. اگر یک نفر در رابطه بنفیت احساس ارزشمندی نکند، می‌تواند باعث کاهش اهتماد به نفس او شود.
  • از دیگر آسیب‌های دیده شده می‌توان به افزایش خطر خیانت، ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، ایجاد مشکلات در روابط آینده، آسیب به احساسات، ایجاد حس تنهایی، از دست دادن دوستی و افزایش خطر افسردگی و اضطراب، اشاره کرد.

جمع بندی

در نهایت برای شروع رابطه بنفیت و مدیریت آن نیاز به همراهی شخصی آگاه است. در صورت نیاز شما می‌توانید دیدگاه‌ها و سوالات خود را در انتهای این مقاله برای ما بفرستید. تیم پشتیبانی با نظارت مستقیم دکتر حامد توکلی، به شما پاسخ خواهند داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× رزرو نوبت آنلاین و تلفنی