مشاوره افسردگی و اضطراب؛ علائم، نشانه ها و درمان افسردگی

مشاوره افسردگی بعد از زایمان

افسردگی یکی از مهم‌ترین مشکلات روانی است که برای یک فرد در طول زندگی پیش می‌آيد. شاید فکر کنید ابتلا به افسردگی بزرگترین معضل است؛ در حالی که عمده مشکلات هولناک بعد از ابتلا به افسردگی و در صورت عدم شرکت در مشاوره افسردگی رخ می‌دهند.

این اختلال امروزه در معرض همه ما قرار دارد و به هیچ وجه قابل انکار یا پیش بینی نیست؛ همچنین هرکسی توان تشخیص افسردگی در دوستان و آشنایان و حتی خانواده خود را نیز ندارد. درمان افسردگی تنها به وسیله کمک گرفتن از یک فرد متخصص و باتجربه امکان پذیر است. اگر دچار ابهام شده‌اید و نمی‌دانید افسردگی دقیقا چه علائمی دارد و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند، در این مقاله همراه ما باشید.

علاوه بر موارد فوق، شما با انواع افسردگی و روش‌های درمان آن نیز آشنا می‌شوید. در صورتی که تصمیم قطعی به شرکت در جلسه مشاوره افسردگی گرفتید، می‌توانید نمونه پرسش‌هایی که در جلسات پرسیده مي‌شوند را بخوانید. مطمئن باشید اتاق درمان برای شما آرامش‌بخش‌ترین و مطمئن‌ترین فضا برای بروز احساسات و افکار پیچیده ذهن‌تان است.

مشاوره افسردگی آنلاین و تلفنی

اولین پرسش و مشکلی که اغلب مراجعه‌کنندگان درگیر آن می‌شوند این است که نمی‌توانند در جلسات مشاوره فردی یا مشاوره خانواده به صورت حضوری شرکت کنند. این موضوع هم برای افراد ساکن تهران و هم افراد ساکن استان‌های دیگر صدق می‌کند. حتی ممکن است به دلایل شخصی و محرمانه فردی توان حضور در محیط کلینیک و مرکز مشاوره را نداشته باشد.

این مجموعه در تلاش است تا با برگزاری جلسات مشاوره افسردگی، مشاوره طلاق، مشاوره قبل از ازدواج،‌ زوج درمانی و دیگر مشکلات بین فردی به صورت آنلاین، تلفنی و چت باری از روی دوش شما بردارد. شما می‌توانید هم به صورت تصویری، هم تلفنی و هم چت و پیام و ویس با درمانگر خود در ارتباط باشید.

مشاوره برای افسردگی

لازم به ذکر است که کیفیت و کمیت برگزاری جلسات غیرحضوری و آنلاین به هیچ وجه از جلسات حضوری کمتر نیست! برخی از مراجعین دکتر توکلی در موارد خاصی هم از جلسات حضوری و هم جلسات غیرحضوری استفاده می‌کنند. نکته مثبت این است که شما به هر نحوی می‌توانید به بهبود سلامت روان خود بپردازید و زندگی شایسته‌ای برای خود و اطرافیان رقم بزنید.

انواع افسردگی

افسردگی اختلالی است که یک فرد را هم از لحاظ روحی و هم جسمی بهم می‌ریزد. با بروز حجم زیادی از غم و ناراحتی، بی انگیزگی هم وارد زندگی فرد می‌شود و موجب کم‌تحرکی او می‌گردد. کم کم تمام این‌ها روی هم جمع می‌شوند و فرد احساس پوچی، بی ارزشی، ناتوانی و تمایل به بدبینی پیدا می‌کند. در این بخش انواع افسردگی را نام می‌بریم و سپس به علائم اصلی بروز افسردگی می‌پردازیم.

  • اختلال افسردگی اساسی
  • اختلال افسردگی مداوم (دیستایمی یا مزمن)
  • اختلال افسردگی مانیک (دوقطبی)
  • افسردگی قبل و پس از زایمان
  • افسردگی موقعیتی
  • افسردگی سایکوتیک (همراه با روان پریشی)
  • افسردگی و اختلال وسواس اجباری (OCD)

علائم و نشانه های افسردگی

معمولا افراد با توجه به تغییر روتین زندگی خود یا با رخ دادن یک اتفاق غیرمنتظره مانند مرگ یک عزیز، علائم افسردگی را حس می‌کنند. البته که لازم است از هر چیزی مطمئن شویم و آگاهی کافی داشته باشیم؛ آگاهی کامل شما از اختلال احتمالی که دارید، در یک جلسه مشاوره افسردگی توسط دکتر مشخص می‌گردد. در این قسمت چند مورد از علائم شایع افسردگی را برای آشنایی نسبی آورده‌ایم:

  • از دست دادن تمرکز حین انجام کار
  • گریه‌های مداوم و داشتن غم و اندوه زیاد
  • لذت نبردن از زندگی و تمام تفریحاتی که قبلا داشتید
  • از دست دادن انگیزه و علاقه برای فعالیت کردن
  • از دست دادن قدرت تصمیم گیری و بلاتکلیف بودن
  • کاهش اعتماد بنفس و عزت نفس
  • پرخوری یا کاهش اشتهای شدید
  • احساس خستگی مداوم و پرخوابی
  • تغییر سیکل قاعدگی در خانم‌ها
  • سردردهای مکرر و کاهش میل جنسی
  • تمایل به تنهایی مطلق و دوری از دوستان
  • داشتن دردهای کلیوی و معده

مشاوره افسردگی انلاین

از کجا بفهمم افسرده هستم؟

تشخیص افسردگی یکی از سخت‌ترین و پرریسک‌ترین کارها برای افراد غیرمتخصص است. هیچوقت سعی نکنید به عنوان یک دوست خوب یا یک مادر دلسوز، افسردگی یا عدم افسردگی را در نزدیکان خود تشخیص دهید!

حتی اگر خودتان از قبل تجربه افسردگی داشتید نمی‌توانید برای کسی نسخه تجویز کنید. در نظر داشته باشید که خلق و خوی افراد بسیار متفاوت است؛ گاها کسی که به طور کلی علاقه به تنهایی و سکوت دارد را متهم به افسردگی می‌کنند و این خود زمینه بروز اختلالات شدید در آن فرد می‌شود. بهترین راه برای تشخیص افسردگی شرکت در جلسات مشاوره افسردگی و در میان گذاشتن مشکل با دکتر روانشناس است.

علائم و نشانه های افسردگی

چه زمانی به دکتر روانشناس مراجعه کنم؟

هر زمان که حس کردید کنترل احساسات و کارهای روزمره خود را از دست دادید، به دکتر روانشناس مراجعه کنید. یک دکتر روانشناس در تهران حتما مراجعین زیادی مشابه با شما داشته و می‌تواند کمک بزرگی در طول درمان افسردگی به شما کند. یک متخصص خوب باید دارای مدرک معتبر و مجوز لازم از سازمان نظام روانشناسی کشور باشد؛ همچنین تجربه کاری ویژه‌ای در درمان اختلالات فردی داشته باشد.

هر زمان که نیاز به مشورت و یا راهنمایی داشتید، می‌توانید با واتسپ پشتیبانی دکتر حامد توکلی در ارتباط باشید. این مجموعه به صورت 24 ساعته پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهد بود.

عوارض و مشکلاتی که افسردگی ایجاد می کند

شاید فکر کنید افسردگی مانند یک سرماخوردگی گذرا رفع می‌شود و نیاز به بی‌توجهی دارد! باید بگوییم که این اشتباه‌ترین طرز فکر ممکن است. افسردگی جزو مهمترین و بزرگترین اختلالات روانشناسی بالینی محسوب می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جسمی و روحی بسیاری گردد. در اینجا برخی از عوارض مهم افسردگی را عنوان می‌کنیم تا با عمق فاجعه ابتلا به افسردگی آشنا شوید.

کاهش میل جنسی

بخش عظیمی از مشکلات جنسی و زناشویی از افسردگی یکی از زوجین یا هردوی آن‌ها نشات می‌گیرد. شما می‌توانید در یک جلسه زوج درمانی یا جلسه مشاوره جنسی، از دکتر خود شرح درمان بگیرید و بپرسید که آیا علت مشکلات جنسی شما از افسردگی است یا خیر؟

به مشاوره نیاز دارید؟

اگر در این روزها احساس افسردگی، اضطراب، عدم اعتماد به نفس دارید و نمی‌توانید به کارهای روزمره خود برسید یا حتی اگر در ارتباط با خانواده، همسر و پارتنر عاطفی خود دچار مشکل شدید، در کمتر از 1 دقیقه می‌توانید یک جلسه مشاوره روانشناسی با دکتر حامد توکلی رزرو کنید!

بیماری های خودایمنی

از دیگر عوارض افسردگی می‌توان به ابتلا به بیماری‌های خودایمنی اشاره کرد. انگار که بدن ما می‌فهمد یک چیزی سر جایش نیست و نمی‌تواند به خوبی از خود محافظت کند. یکی از این بیماری‌ها سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) است؛ دیابت نوع 2 هم از دیگر بیماری‌هایی است که به دنبال افسردگی ایجاد می‌شود.

کاهش یا افزایش شدید وزن

ری‌اکشن هر فرد نسبت به اتفاقات تلخ و غیرقابل باور در زندگی متفاوت است. برخی افراد دچار پرخوری عصبی و برخی دچار کاهش اشتهای شدید می‌شوند. هرکدام از این مشکلات به خودی خود زمینه‌ساز بیماری‌های خطرناک دیگری می‌شوند.

بیماری های قلبی و عروقی

بیماری‌های قلبی و عروقی در افرادی که دارای استرس و مشکلات عصبی هستند بسیار شایع است. همچنین وقتی فرد دچار پرخوری یا کم‌خوری عصبی ناشی از افسردگی می‌گردد،‌ زمینه مشکلات قلبی را در بدن خود ایجاد می‌کند.

بیماری های گوارشی

افسردگی روی تمام سیستم‌های اصلی بدن مانند گوارش تاثیر می‌گذارد. از جمله مواردی که مختل شدن کارایی سیستم گوارشی فرد را نشان می‌دهد، شامل اسهال، تهوع، یبوست و درد معده است.

ایجاد دردهای عضلانی و مفصلی

شاید تعجب کنید که چگونه ممکن است افسردگی روی بیحالی و کوفتگی بدن تاثیر بگذارد! گرفتگی مفاصل و عضله‌های مختلف بدن هنگامی که شما درگیر یک بیماری روحی و اختلال عصبی هستید، کاملا شایع است. توجه کنید که اغلب این دردها بدون دلیل ایجاد می‌شوند.

6 روش درمان افسردگی

متدهای درمان افسردگی روز به روز بیشتر بسط پیدا می‌کنند. در حقیقت نیازی هم نیست که ما از تمام متدهای روز دنیا مطلع باشیم؛ همین که با شاخه‌های اصلی درمان افسردگی آشنا باشیم به ما کمک بزرگی می‌کند. در جلسه مشاوره افسردگی ممکن است هریک از این رویکردها یا تلفیقی از آن‌ها به شما پیشنهاد شود.

۱- روان درمانی

روان درمانی یا همان گفتگو درمانی از شیوه‌های رایج درمان اختلالات می‌باشد. به این صورت که درمانگر با مراجعه کننده صحبت می‌کند و راهکارهای مهارت‌محوری به او ارائه می‌کند تا بتواند با مشکلات خود کنار بیاید. توجه کنید که اکثر کیس‌های افسردگی با همین رویکرد درمان می‌شوند و نیاز به موارد دیگری پیدا نمی‌کنند. از روان درمانی زمانی استفاده می‌شود که افسردگی در سطوح پایین و کم خطر قرار دارد.

۲- دارو درمانی

دارودرمانی از روش‌های درمانی است که نیاز به نظارت مستقیم پزشک متخصص دارد. در حال حاضر افراد زیادی با مدرک ارشد و پایینتر در حال برگزاری جلسات مشاوره افسردگی هستند و دارو تجویز می‌کنند! توجه کنید که دارو را صرفا طبق نظر روانپزشک یا دکتر متخصص دریافت و مصرف کنید.

همچنین در نظر داشته باشید که نمی‌توانید از داروهای فرد دیگری برای درمان افسردگی خود استفاده کنید؛ هرچند که شرایط مشابهی داشته باشید.

۳- درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری نیز از شناخته‌شده‌ترین و پیچیده‌ترین تکنیک‌های درمان اختلال است. درمان CBT باید از طریق دکتر روانشناس و سایکوتراپیست اعمال شود. در این روش شما به عنوان مراجعه کننده الگوهای فکری ناسالم خود را تشخیص می‌دهید و یاد می‌گیرید چگونه با باورها و واکنش‌های نادرست خود مقابله کنید.

مشاوره افسردگی تلفنی

۴- رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

رفتار درمانی دیالکتیکی نیز مشابه با CBT است اما تاکید بیشتری بر ریشه یابی احساسی فرد افسرده دارد. در واقع فرد باید بتواند افکار، احساسات و رفتارهای خود را بپذیرد و ریشه آن را در زندگی خود پیدا کند. اگر این ریشه یابی درست و اصولی انجام نشود و با راهنمایی‌های نادرست یک فرد به سمت اشتباهی کشیده شود، هیچ گاه قابل جبران نخواهد بود.

۵- درمان شوک الکتریکی (ECT)

برخی درمان‌ها مانند شوک الکتریکی و طب سوزنی به هیچ وجه در درجات اول و روزهای اول مشاوره افسردگی اجرا نمی‌شوند. با گذشت زمان و در صورت نیاز مراجع مقداری جریان الکتریکی به صورت مقطعی دریافت می‌کند و دچار شوک‌های کوتاه مدتی می‌گردد.

۶- نور درمانی

نوردرمانی که در بسیاری از حکایات و داستان‌های قدیمی هم درباره آن شنیدیم، امروزه نیز جای کار دارد. بسیاری از روانشناسان به شما توصیه می‌کنند تا در معرض نور خورشید و نورهای سفید قرار بگیرید. این نورها می توانند در کنار راهکارهای دیگر درمان افسردگی، برای بهبود خلق و خو مفید واقع شوند.

نمونه سوالات جلسه مشاوره افسردگی

در یک جلسه مشاوره افسردگی، بسته به نوع احوال و حتی شناخت شما از شرایطی که دارید سوالات متنوعی پرسیده می‌شود؛ در این بخش چند نمونه برای شما آورده‌ایم تا یک نگاه کلی نسبت به جلسات مشاوره داشته باشید.

  • از دید شما مشکل زندگی چیست؟
  • تعریف خود را از مشکلی که دارید عنوان کنید.
  • در چه صورت همه چیز در زندگی شما بهتر می‌شود؟
  • شخصیت خود را چگونه توصیف می‌کنید؟
  • چه کسانی در زندگی موجب بروز مشکل می‌شوند؟
  • چه چیزهایی در خانواده و محیط کار برای شما مهم است؟
  • به نظر خودتان چه کاری باید بکنید تا اوضاع تغییر کند؟
  • اگر قدرتی داشتید، چه چیزی را تغییر می‌دادید؟
  • چگونه عصبانیت و ناراحتی خود را بروز می‌دهید؟
  • اهداف و انگیزه خود در زندگی را شرح دهید.

مشاوره افسردگی شدید

برای مشاوره افسردگی از درمانگر چه سوالاتی بپرسم؟

گاهی اوقات ممکن است شما برای پروسه درمان خود سوالاتی در ذهن داشته باشید. در جلسات درمان شما می‌توانید از درمانگر خود سوالات زیر را بپرسید:

  • درمان من چقدر طول می‌کشد؟
  • پروسه درمان من به چه چیزهایی نیاز دارد؟
  • توصیه می‌کنید هر چند وقت یکبار جلسه مشاوره داشته باشم؟
  • آیا می‌توانم درباره صحبت‌های جلسه مشاوره با کسی مشورت کنم؟

بهترین مشاور برای درمان افسردگی در تهران

همانطور که اشاره کردیم در شهرهای بزرگ به خصوص تهران افراد زیادی با سطوح مختلفی از دانش و آگاهی اقدام به برگزاری جلسات مشاوره افسردگی می‌کنند. متاسفانه در حال حاضر افسردگی به سنین پایین نیز نفوذ پیدا کرده و هر فردی با هر تکنیکی قصد در کسب درآمد و ارائه مشاوره دارد!

توجه داشته باشید که حتما برای درمان افسردگی به یک دکتر باتجربه و ماهر مراجعه کنید. سابقه کاری و محل کار دکتر می تواند تاثیر زیادی در روند درمان شما نیز بگذارد؛ در واقع درمان با دکتری که سابقه بالایی دارد با درصد خطای بسیار پایینی همراه خواهد بود. از آن‌جایی که پروسه درمان افسردگی بسیار پیچیده و حساس است پیشنهاد می‌کنیم به دکتر حامد توکلی مراجعه کنید.

دکتر توکلی با بیش از 10 سال سابقه در درمان اختلالات افسردگی، طرحواره درمانی و مشکلات بین فردی، می‌تواند شما را در این مسیر کمک کند. برای اطلاع از روند برگزاری جلسات و رزرو نوبت با شماره 09354575872 در واتسپ در ارتباط باشید.

بله حتما؛ مراجعین زیادی از خارج از کشور و از شهرهای خارج از تهران در جلسات آنلاین شرکت می‌کنند و طول درمان خود را به خوبی می‌گذرانند.

این مورد به شدت بستگی به وضعیت فعلی مراجعه کننده دارد؛ به طور کلی شما باید یک پروسه چند ماهه برای درمان افسردگی در نظر بگیرید.

برای اطلاع از هزینه جلسات مشاوره با شخص جناب دکتر حامد توکلی کافی‌ست یک پیام به واتسپ ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× رزرو نوبت آنلاین و تلفنی